افسردگی سگ

افسردگی سگ

اگر به احساسات و عواطف سگ خود بی توجه باشید، باعث بوجود آمدن مشکلات مختلفی در سلامتی آن می شود و همین موضوع می تواند در بلند مدت باعث از بین رفتن حیوان دلبندتان شود، چراکه افسردگی سگ بزرگ‌ترین دشمن حیوانات محسوب شده و در طول زمان اگر درمان نشود منجر به مرگ حیوان خواهد شد. این موجودات دوست داشتنی برای بیان احساسات خود رفتارهای متفاوتی دارند که توجه به این رفتارها می‌تواند در سلامتشان نقش مهمی ایفا کند.

6 دلیل افسردگی در سگ ها

غم و ناراحتی مداوم

سگ ها موجوداتی فعال و بازیگوش هستند به طوری که هیچ گاه از بازی کردن خسته نمی‌شوند به همین دلیل اگر صاحب آن‌ها به دلیل مشغله فراوان و مواردی از این قبیل زمان کمتری برای سرگرم کردن و بازی با او بگذارند، این موضوع را کاملا متوجه می‌شوند و باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود.

همچنین از آنجایی که سگ ها حیوانات وفاداری هستند اگر یکی از اعضای خانواده فوت کند و یا مدت طولانی از آن‌ها دور باشد، شاهد غم و اندوه سگ خواهیم بود و به تعبیری غم از دست دادن عضوی از خانواده سگ را دچار افسردگی می‌کند.

تنهایی

یکی دیگر از عواملی که در افسردگی این حیوانات نقش پررنگی دارد تنهایی است. در واقع آن‌ها دوست دارند مورد توجه قرار بگیرند و همیشه در کنار صاحبانشان حضور داشته باشند، در مواقعی که برای چند روز و یا حتی چند ساعت در روز به‌طور مداوم در خانه تنها بمانند و هم‌بازی نداشته باشند دچار ناراحتی و افسردگی می‌شوند.

ترس

شاید باور کردنی نباشد اما در بسیاری از موارد دلیل گوشه گیری این حیوانات ترس مداوم از عوامل مختلفی است. این عوامل شامل: دیدن صحنه‌های ترسناک تلویزیون، خشم و عصبانیت صاحب سگ و تصادف می‌شود ولی از آنجایی که این حیوان مغرور و شجاع است ترس خود را به سادگی بروز نمی‌دهد، این ترس‌ها و نگرانی‌ها در بلند مدت آسیب‌های فراوانی به سلامت آن‌ها وارد می کند.

کهولت سن در سگ

سگ وابستگی شدیدی به صاحبش دارد و زمانی که به کهولت سنی برسد احساس می‌کند که کارایی قبل را برای صاحب خود ندارد، یعنی نه می‌تواند از او دفاع کند و نه توان بازی با او را دارد، به همین علت افسردگی سگ در زمان کهولت سن بسیار شایع است.

تغییرات در سبک زندگی

اگر خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنند دچار تغییر و تحول بشود مانند بازسازی خانه، تغییر دکوراسیون و یا اسباب‌کشی روی احساسات سگ تاثیر گذاشته و دل‌تنگ خانه خود می‌شود، پس یکی از دلایل افسردگی، تغییر محیط پیرامون محسوب می‌شود. همچنین تغییرات آب و هوایی نیز، در روحیه این حیوانات تاثیرگذار بوده و باعث رنجش آن‌ها می‌شود، طبیعی است که باگذشت زمان و عادت به محیط جدید از شدت افسردگی کم شده و به روال عادی برمی‌گردد.

مشکل جسمی

با توجه به این که سگ ها در طول روز فعالیت زیادی دارند و بسیار بازی گوش هستند ممکن است مشکلات جسمی گریبان گیر این حیوانات شود. این مشکلات می‌تواند در هنگام بازی و یا شرایط مختلفی به وجود بیاید و در صورت عدم تشخیص به موقع این موضوع توسط صاحب آن‌ها، باعث رنج و درد طولانی مدت در این حیوان می‌شود و همین موضوع تاثیر مستقیمی در افسردگی و گوشه‌گیری سگ دارد.

علائم افسردگی سگ

علائم افسردگی در سگ ها

تنها بودن

معمولا سگ ها تنها بودن را دوست ندارند و از بودن در جمع و بازی کردن لذت می‌برند اما زمانی که دچار افسردگی هستند، دائما در گوشه‌ای از خانه پنهان می‌شوند و علاقه‌ای به بودن در جمع را ندارند.

البته باید به این نکته توجه داشت که در زمان سلامت و شاد بودن سگ، آیا بازهم از جمع گریزان است یا خیر، شاید دور ماندن از جمع خصلت آن سگ باشد، پس رفتار حیوان خود را تحت نظر داشته باشید تا با تغییر رفتار او متوجه ناراحتی و افسردگی سگ شوید.

افزایش زمان خواب

یکی دیگر از علائم افسردگی سگ خواب‌های طولانی است، وقتی سگ ها افسرده هستند فقط به خوابیدن فکر می‌کنند و دیگر هیچ‌چیز به جز خواب برایشان مهم نیست، پس اگر متوجه خواب بیش ازحد سگ شده‌اید باید فکری به حال درمان افسردگی بکنید.

البته خوابیدن بیش از حد در سگ ها می‌تواند نشان از بیماری هم باشد مانند کم‌کاری تیروئید، پس در ابتدا باید وضعیت سلامتی حیوان را بررسی نمایید. برای بررسی وضعیت سلامت حیوان خود، می‌توانید به کلینیک دامپزشکی مراجعه کنید.

اشک ریختن

در سگ های افسرده ریختن اشک و به‌اصطلاح گریه کردن بسیار شایع است، سگ ها بعد از مدت زمانی دیگر نمی‌توانند غم و اندوه را تحمل کنند و غرور خود را زیر پا گذاشته و گریه می‌کنند. 

البته گریه کردن سگ ها کاملا بی‌صدا است، پس توصیه می‌شود نسبت به احوالات حیوان خودآگاه باشید تا متوجه گریه کردن سگ شوید.

پرخاشگری

در برخی از نژادها پرخاشگری یکی از علائم افسردگی محسوب می‌شود، اگر سگ شما در حالت عادی پرخاشگر نبوده ولی حالا با کوچک‌ترین اتفاق واکنش نشان می‌دهد می‌توان گفت سگ دچار ناراحتی و افسردگی شده است، ضمنا ناله زدن و زوزه کشیدن نیز از علائم افسردگی محسوب می‌شوند. همچنین پرخاشگری می‌تواند در اثر اضطراب و استرس در سگ باشد.

افسردگی سگ

راه درمان افسردگی سگ چیست؟

  • داشتن تحرک می‌تواند سگ را سرگرم کرده و ناراحتی را از آن دور کند، یک توپ پرتاب کنید و از او بخواهید تا توپ را برایتان بیاورد.
  • دویدن همراه با سگ به او حس همراهی می‌دهد و از طرفی دیگر فعالیت بدنی، سگ را از افکار منفی دور کرده و در درمان افسردگی سگ موثر است.
  • انسان‌ها در زمان افسردگی وقتی با کسی صحبت می‌کنند کمی از سنگینی ناراحتی را کاهش می‌دهند، سگ ها هم هرچقدر که صاحبانشان را دوست داشته باشند ولی وقتی همجنس خود را می‌بینند حس بهتری دارند پس یکی دیگر از راه‌های درمان، بردن سگ در کنار سگ های دیگر است.

به عنوان سخن پایانی این نکته را در نظر داشته باشید که افسردگی در سگ ها در بلند مدت، آسیب‌های جبران ناپذیری در سلامت آن‌ها می‌گذارد به همین دلیل، به‌محض مشاهده علائم افسردگی در سگ، از یک فرد متخصص مشاوره بگیرید تا بتوانید در زمان مناسب این مشکل را برطرف کنید. اگر نیاز به دریافت مشاوره تخصصی دارید، می‌توانید با شماره‌های درج شده در بیمارستان دامپزشکی دکتر تقی پور تماس بگیرید.

 

علائم وابستگی سگ به صاحبش:

 

یکی از دلایلی که باعث می‌شود تا انسان‌ها به دنبال نگهداری سگ بروند، عشق و مهربانی بدون حد و مرز به سگ ها است. این حیوانات، موجوداتی بسیار زیرک، باهوش، وفادار، مهربان و توانمند هستند که فواید بسیار زیادی برای ما انسان‌ها دارند. برای مطالعه محتوا تخصصی در رابطه با علائم وابستگی سگ به صاحبش بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

 

از اصلی‌ترین علائم وابستگی سگ به صاحبش موارد زیر است:

 

  • بازی کردن: سگ ها با کسی که دوستشان دارند بازی می‌کنند و دوست دارند آن شخص نیز با آن‌ها بازی کند. ممکن است دیده باشید گاهی سگ ها وسایل بازی خود را با صاحبانشان به اشتراک می‌گذارند و این بدان معنی است که سگ علاقه زیادی به صاحبش دارد و همواره دوست دارد با او بازی کند و او نیز با اسباب ‌بازی‌هایش بازی کند.

 

علائم وابستگی سگ به صاحبش

 

  • تکان دادن دم: از مشخص ترین نشانه‌های خوشحالی سگ، تکان دادن دمش است. معمولا سگ ها وقتی می‌ترسند دم خود را به زیر برده و پنهان می‌کنند، وقتی خشمگین هستند دم خود را ثابت بالا نگه می‌دارند و وقتی خوشحال هستند دم خود را تکان می‌دهند. امکان ندارد صاحب سگی از درب خانه وارد شود و سگ برای او دم تکان ندهد و خوشحال نشود.

 

  • لیس زدن: از دیگر نشانه ابراز علاقه و نشان دادن دوستی بین سگ ها و حتی بین سگ و صاحبش لیس زدن است. سگ ها با این کار نشان می‌دهند که به شخص اعتماد دارند و از وجود او رضایت دارند. البته لیس زدن فقط نشان دهنده علاقه نیست بلکه در برخی موارد سگ ها با لیس زدن می‌خواهند چیزی را به ما بفهمانند یا از ما عذر خواهی کنند.

 

  • علاقمند به زندگی در کنار شخصی که دوستش دارند: سگ ها وقتی شخصی را دوست دارند و عاشق او هستند، همواره سعی می‌کنند در اغلب اوقات در کنار آن شخص حضور داشته باشند. در خوشحالی، ناراحتی، استرس، ترس و هیجان دوست دارند در کنار شخصی که عاشق او هستند، بمانند. حتما دیده‌اید که وقتی سگی می‌ترسد سریعا به سمت صاحبش می‌رود و به او پناه می‌برد.

 

  • حسادت: اگر سگی شما را دوست داشته باشد و به شما وابسته باشد قطعا روی شما حساس خواهد بود؛ یعنی اگر شما سگ دیگری را در آغوش بگیرید و به او مهربانی کنید، سگ شما به آن سگ حسودی می‌کند. در‌واقع سگ دوست ندارند صاحبش به هیچ‌کس جز او مهربانی کند. حسادت سگ تنها به سگ دیگر ختم نمی‌شود، بلکه سگ ها ممکن است به برخی از اعضای خانواده نیز حسادت کنند و دوست نداشته باشند صاحبانشان کسی را نوازش و به او محبت کند.

 

  • احساس آرامش در کنار شخصی که به او وابسته‌اند: سگ ها وقتی در کنار کسی که دوستش دارند هستند آرامش دارند. دائما به او نگاه می‌کنند، در آغوشش می‌خوابند، رفتارهای او را تکرار می‌کنند و دوست دارد آن شخص نیز به آن‌ها توجه کند. سگ از صاحبش در هر موقعیتی حفاظت می‌کند و تا جایی که بتواند اجازه نمی‌دهد کمترین آسیبی به صاحبش وارد شود.

 

شماره تماس: ۲۲۳۸۴۸۰۰

صفحه اینستاگرام: dr.taghipour.pethospital@

3 دیدگاه

    • سلام وقت بخیر، دلایل مختلفی میتونه داشته باشه برای بررسی این موضوع می تونید در هر ساعت از شبانه روز با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی و رایگان ما بهره مند بشید.

    • سلام وقت بخیر، دلایل مختلفی میتونه داشته باشه برای بررسی این موضوع می تونید در هر ساعت از شبانه روز با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی و رایگان ما بهره مند بشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *