معرفی بیماری پریودنتال یا پیرا دندانی در حیوانات خانگی :

بیماری پریودنتال یا پیرادندانی یکی از بیماری های بسیار شایع در حیوانات خانگی به شمار می رود که در این مقاله به معرفی کلی آن، علایم بالینی، روش های تشخیصی و درمانی آن می پردازیم. اطلاعات محدودی در مورد این بیماری در بستر اینترنت وجود دارد، بنابراین تصمیم به ترجمه و تدوین این مقاله گرفتیم. اگر به حیوان خانگی خود اهمیت می دهید، تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

بیماری پریودنتال، استخوان و لثه­ ی اطراف دندان ­ها را درگیر می کند. این بیماری هم در سگ ها و هم در گربه ها بروز پیدا می کند. نژاد های کوچک نسبت به نژاد های بزرگ به این بیماری حساس ­ترند. ممکن است که غذا یکی از فاکتور­ های بروز بیماری گوارشی باشد. تشکیل جرم دندانی و التهاب لثه معمولا در سنین 2 تا 4 سالگی شروع شده و با آسیب به لیگامنت و استخوان پریودنتال پیشرفت می کند.

علایم بالینی معرفی بیماری پریودنتال یا پیرا دندانی در حیوانات خانگی :

  • تشکیل جرم دندانی، التهاب لثه، تحلیل بافت لثه، از دست دادن احتمالی استخوان، بوی بد دهان و خونریزی از دهان از علایم بالینی مرتبط با این بیماری به شمار می رود.
  • سست شدن لیگامنت پریودنتال که به لق شدن دندان ­ها منجر می شود.
  • حیوانات مبتلا به بیماری پریودنتال ممکن است تمایلی به نوازش نداشته باشند و اختلال در بلع، کاهش اشتها (یا بی­اشتهایی) و کاهش وزن را تجربه کنند.
  • اگر این بیماری درمان نشود، می­تواند به تحلیل دندانی، آبسه ­های ریشه ­ی دندان و بروز فورکاسیون دندانی منجر شود.

تشخیص معرفی بیماری پریودنتال یا پیرا دندانی در حیوانات خانگی :

  • بروز علایم بالینی، معاینه­ ی دندان، تصاویر رادیوگرافی دندان و اندازه گیری عمق کیسه لثه ای (اندازه طبیعی در سگ ­ها 3-1 میلی متر و در گربه ­ها 1-0 میلی متر است) برای تشخیص این بیماری کافی است.

درمان معرفی بیماری پریودنتال یا پیرا دندانی در حیوانات خانگی :

  • پیشگیری از جرم دندانی نقش مهمی در درمان و بهبود بیماری دارد. پیشگیری اصل بسیار مهمی در همه ­ی بیماری­ های دندانی به شمار می رود. معاینات منظم دندان ها، تمیز کردن و روش های کاهش جرم دندانی به پیشگیری از بروز بیماری های پیرا دندانی منجر می شود.
  • در صورت بروز علایم بالینی مرتبط با این بیماری، حیوان خانگی تان را به کلینیک دامپزشکی منتقل کنید تا تحت معاینه و درمان قرار بگیرد.
  • در صورت وجود عفونت و التهاب ممکن است دارو های آنتی بیوتیکی تجویز شود. صاحبان حیوانات خانگی نباید به صورت خودسرانه برای درمان حیوان خانگی خود گام بردارند، بلکه تنها بایستی دستورات و توصیه های دامپزشک را اجرایی کنند.
  • کشیدن دندان و پیوند استخوان بر اساس شدت بیماری ممکن است به عنوان گزینه های درمانی در نظر گرفته شوند.
  • مصرف دارو های مسکن به منظور تسکین درد حیوان و کمک به غذا خوردن نقش مهمی در درمان بیماران (به ویژه در موارد شدید) دارد.