بلاستومایکوز

 

بلاستومایکوز

 

بلاستومایکوز نوعی عفونت قارچی بوده که به وسیله قارچ های سمی دو شکلی و رشته های خاکی به وجود می آید. این بیماری بیشتر در شمال آمریکا شایع است. قارچ های عفونی که عامل بلاستومایکوز هستند به شکل رشته ای در فضای آزاد و شرایط خاصی مانند خاک مرطوب روئیده میشوند. به طور کلی این بیماری در فضایی که قارچ های عفونی رشد میکنند وجود دارد و از طریق استنشاق اسپورهای قارچی به ریه منتقل شده و در ریه ها تبدیل به مخمر میشود.

 

به طور کلی سگ های جوان، سگ های بزرگ (بیش از 15 کیلوگرم)، نژادهای شکاری و سگ هایی که بیشتر در فضای آزاد قرار دارند در خطر ابتلا به عفونت قرار دارند. نکته ای که درباره این بیماری وجود دارد، این است که میتواند از سگ به انسان منتقل شود، اما تاثیر زیادی در بدن انسان ها نمیگذارد و با مصرف برخی دارو ها به راحتی درمان میشود.

 

در ادامه به صورت دقیق تر به روش های تشخیص و درمان این بیماری عفونی میپردازیم، همچنین شما میتوانید با مراجعه بیماری آکانتاموئبا ، از مطالب ارائه شده درباره این بیماری دیدن فرمائید.

 

عفونت قارچی چیست؟

 

عفونت قارچی چیست؟

 

اگرچه که گستردگی عفونت های قارچی مانند عفونت های باکتریایی و ویروسی نیست اما در صورتی که سگ ها دچار این نوع عفونت شوند، میتواند باعث بروز مشکلات جدی برای آنها شود. عفونت های قارچی معمولا از طریق تماس با حیوانات ناقل و محیطی که در آن قارچ های سمی رشد میکنند به وجود آید. به طور کلی قارچ ها به دو دسته سیستماتیک و موضعی تقسیم میشود.

قارچ های سیستماتیک: تاثیرگذاری این نوع قارچ بر روی سیستم اصلی بدن سگ ها مانند بخش داخلی بدن آنها است.

قارچ های موضعی: قارچ های موضعی معمولا در قسمت خارجی بدن سگ ها مانند پوست مشاهده میشود.

 

بلاستومایکوز چه تاثیری در بدن سگ ها میگذارد؟

 

متاسفانه این بیماری اثرات جانبی زیادی در بدن سگ ها میگذارد به طوری که ممکن است منجر به مرگ آنها شود، همچنین بلاستومایکوز تاثیر بسیار زیادی در کیفیت زندگی سگ ها میگذارد، اما اگر این بیماری به موقع تشخیص و درمان شود، سگ ها میتوانند به زندگی عادی و شادی خود بازگردند.

این بیماری میتواند در صورت نفوذ به هر کدام از اندام داخلی و خارجی سگ ها، بسیار مخرب باشد و کل ناحیه را تحت تاثیر خود قرار دهد. برخی از این اثرات عبارتند از:

 

قلب

درگیر شدن میوکاردیوم (ماهیچه های قلب)، آندوکاردیوم (بافت های داخلی قلب) و پریکاردیوم (بافت های قلب) از جمله تاثیراتی هستند که این عفونت بر قلب میگذارد.

 

دستگاه تنفسی

سرفه های مکرر، خس خس سینه، تنگی نفس و وجود درد در ناحیه سینه از تاثیرات اصلی این عفونت قارچی به شمار میرود.

 

غشاء مخاطی

لایه های سلولی در بدن وجود دارد که از قسمت های بدن که نباید خشک شوند محافظت میکنند که به این لایه ها غشائ مخاطی میگویند، (مانند: دهان، بینی، زبان و لثه) که این بیماری تاثیر زیادی بر آنها میگذارد.

 

دستگاه گوارشی

این بیماری با تاثیر گذاری در دستگاه گوارشی باعث (اسهال، استفراغ و استفراغ خونی) میشود.

 

بافت های تولید مثل

توده های غدد پستان و بیضه، التهاب بیضه و بزرگ شدگی پروستات از جمله تاثیراتی است که بلاستومایکوز بر بافت های تولید مثل سگ ها میگذارد.

 

چشم ها

 

چشم ها

ایجاد التهاب در مشیمیه و شبکیه، جداشدگی شبکیه تاثیراتی هستند که این بیماری بر سگ ها میگذارد.

 

استخوان

یکی دیگر از ناحیه هایی که تحت تاثیر این عفونت قرار میگیرد توده های استخوانی سگ ها هستند که باعث ایجاد نرمی استخوان و آرتروز میشود.

 

علائم عمومی

در کنار علائم تخصصی که عنوان شد، علائم عمومی هم وجود دارد که در صورت مشاهده هر کدام از آنها شما میتوانید به دامپزشک مراجعه کنید. برخی از این علائم عبارتند از:

  • تب
  • بیحالی
  • افسردگی
  • کم خونی
  • ضعف شدید بدنی
  • کاهش اشتها و کاهش وزن

مواردی که عنوان شد تعدادی از تاثیرات هیتند که این بیماری عفونی در بدن میزبان میگذارد، به همین منظور در صورتی که تاخیری در تشخیص و درمان سگ ایجاد شود، عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. به همین دلیل توصیه میشود در صورت مشاهده هر کدام از علائم عمومی که عنوان شد، در اسرع وقت به دامپزشک جهت آغاز درمان مراجعه شود.

علائم این بیماری پس از حدود 3 هفته پدیدار میشود، اما ممکن است با گذشت چند ماه نیز علائمی از خود بروز ندهد، به همین دلیل است که بلاستومایکوز به عنوان نوعی عفونت خاموش شناخته میشود.

 

آیا بلاستومایکوز از سگ به انسان منتقل میشود؟

 

آیا بلاستومایکوز از سگ به انسان منتقل میشود؟

 

احتمال مبتلا شدن انسان به این بیماری عفونی وجود دارد، اما از طریق سگ به انسان منتقل نمیشود، و انسان ها در صورتی مبتلا میشوند که در معرض قارچ های عفونی قرار گیرند.

 

چگونه میتوان از بلاستومایکوز جلوگیری کرد؟

 

متاسفانه راه قطعی برای جلوگیری از این بیماری وجود ندارد، اما شما میتوانید از حضور سگ خود در محلی که از سلامت محیطی آن اطلاعی ندارید به خصوص مکان هایی که محل رویش قارچ های سمی هستند جلوگیری کنید. همانطور که عنوان شد این قارچ در خاک های مرطوب روئیده میشود. که شما میتوانید حضور در این مناطق را به حداقل برسانید.

این بیماری معمولا در بدن سگ های خیابانی و بومی وجود دارد، که توصیه میشود از برخورد سگ خود با این سگ ها جلوگیری کنید.

 

بلاستومایکوز چگونه تشخیص داده میشود؟

 

بلاستومایکوز چگونه تشخیص داده میشود؟

 

دامپزشکان معمولا بعد از معاینات بالینی و مشاهده علائمی که سگ از خود نشان میدهد، اقدام آزمایش گیری های مختلف مانند: آزمایش خون (CBC)، آزمایش ادرار، آزمایش (PCR) از جمله آزمایشاتی هستند که برای تشخیص بلاستومایکوز استفاده میشود. البته از رادیولوژی و عکسبرداری از قفسه سینه و مشخصات بیوشیمی هم میتوانند برای تشخیص بیماری تاثیر گذار باشند.

دامپزشکان بعد از انجام معاینات، از داروهای زیر برای درمان بیماری استفاده میکنند.

  • آمفوتریسین B
  • ایتراکونازول
  • وری کونازول
  • پوزاکونازول
  • فلوکونازول

بلاستومایکوز از نوع عفونت های قابل درمان میباشد اما درمان طولانی در پیش خواهد داشت، به طوری که ممکن است هر کدام از این داروها از 3 تا 6 ماه و حتی یک سال در برخی بیماران ادامه یابد. به همین علت نیاز است که مراحل درمانی به صورت مستمر پیگیری و توسط دامپزشک انجام شود.

 

سخن پایانی

 

همانطور که عنوان شد بیماری بلاستومایکوز نوعی عفونت قارچی قابل درمان است اما نیازمند صبر و حوصله برای انجام مراحل درمانی میباشد. همچنین توصیه تا حد امکان از ورود سگ خود به نقاطی که محل رویش قارچ های سمی است جلوگیری شود، زیرا سگ ها موجوداتی بسیار بازیگوش هستند و دوست دارند در مکان های مختلف ماجراجویی کنند، که همین مورد باعث بروز مشکلات مختلف میشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *