گواهی سلامت حیوانات

گواهی سلامت حیوانات

گواهی سلامت حیوانات

وقتی اسمی از سفر و مهاجرت برای کسانی که حیوانات خانگی دارند، پیش می‌آید یکی از دغدغه‌های صاحبان حیوانات این است که حال چطور حیوان دلبندشان را با خود همراه کنند، در این مقاله اطلاعات و نکات مهمی از قوانین سفرهای داخلی و خارجی در رابطه با اخذ گواهی سلامت حیوانات گفته می‌شود که با مطالعه آن دیگر نگرانی بابت همراه کردن حیوان خود نخواهید داشت.

همان‌طور که از نام این گواهی پیداست، گواهی سلامت حیوانات اعم از گربه، سگ، خرگوش، پرندگان و جوندگان نشان دهنده سلامت حیوان است که بعد از معاینات بالینی توسط دامپزشک صادر می‌شود.

مهم‌ترین کاربرد گواهی سلامت حیوانات زمانی است که صاحبان حیوانات بخواهند، آن ها را  با خود به سفرهای خارجی و داخلی ببرند. البته برای سفرهای خارجی قوانینی نیز وجود دارد که رعایت آن‌ها الزامی است.

اگر در رابطه با صدور گواهی سلامت نیاز به دریافت مشاوره دارید، می‌توانید با شماره‌های درج شده در سایت بیمارستان دامپزشکی دکتر تقی پور تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی کارشناسان ما بهره‌مند شوید.  

 

قوانین ورود و خروج حیوانات

اگر می‌خواهید، سگ، گربه و پرنده های زینتی را در سفرهای خارجی با خود همراه کنید، باید بدانید که داشتن شناسنامه و تزریق تمامی واکسن های مورد نیاز حیوان ضروری است و در صورت انجام نشدن این موارد، امکان خروج از کشور وجود ندارد زیرا یکی از مهم ترین قوانین برای خروج از کشور، در اختیار داشتن شناسنامه ای است که اطلاعات تمامی واکسن های تزریق شده در آن درج شده باشد.

حتما به این نکته توجه کنید که در اختیار داشتن اصل گواهی سلامت، شناسنامه حیوان خانگی و پاسپورت مسافر جهت دریافت مجوز خروج از کشور یکی دیگر از مهم ترین قوانین برای خروج حیوانات از کشور است که صدور این گواهی باید توسط کلینیک دامپزشکی پیگیری شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که قوانین ورود و خروج حیوانات یکسان نیست و اگر قصد سفر دارید، باید قبل از انجام هرکاری، درخواست صدور گواهی سلامت حیوانات خود را ثبت کنید، همچنین فراموش نکنید که تمام کشورها برای پذیرش حیوان خانگی، علاوه بر گواهی سلامت، تیتر هاری پت از آزمایشگاه معتبر را درخواست می‌کنند به همین دلیل توصیه می‌شود که حداقل 3 ماه قبل از سفر اقدامات لازم را انجام دهید.

گواهی سلامت سگ

نکاتی در مورد صدور گواهی سلامت حیوانات

همان‌طور که گفته شد تمامی واکسن‌ها تا زمان اخذ گواهی سلامت حیوانات باید تزریق شده باشد اما نکته‌ای در رابطه با واکسن هاری وجود دارد که خیلی از صاحبان حیوانات از آن بی‌خبر هستند و زمان دریافت گواهی حیوانات دچار مشکل می‌شوند.

صاحبان حیوانات باید این نکته را در نظر داشته باشند، زمانی برای دریافت گواهی سلامت اقدام نمایند که حداقل 14 روز از آخرین تزریق واکسن هاری حیوان گذشته باشد. (البته در صورتی که برای اولین بار واکسن هاری دریافت کرده اند) برای انجام سفرهای داخلی، تزریق واکسن و ضد انگل الزامی است البته فراموش نکنید که برای سفرهای خارجی، علاوه بر موارد ذکر شده، دریافت تیتر هاری، کاشت میکروچیپ و صدور سایر مدارک توسط دامپزشک ضروری است.

 

مدت زمان اعتبار گواهی سلامت حیوانات

قبل از تدارکات سفر باید به این نکته توجه داشت که گواهی سلامت حیوانات یک هفته اعتبار دارد و اگر از مدت زمان ذکر شده بگذرد، باید مجدد درخواست جدیدی ثبت کنید.

همچنین برای هر مسافر طبق قوانین، حداکثر دو قلاده سگ یا گربه و برای هرگونه از پرندگان 2 تا 10 پرنده مجاز به ورود و خروج است. مدت زمانی که لازم است تا گواهی سلامت حیوانات صادر شود برای سفرهای داخلی 1 روز کاری و برای سفرهای خارجی که جزو اتحادیه اروپا نباشد، یک مرحله 24 ساعته و یک مرحله 7روزه نیاز است، همچنین اگر مقصد جزو کشورهای اتحادیه اروپا باشد، چیزی حدود 10 روز کاری تا 3 ماه زمان نیاز است.

با داشتن مجوز ذکر شده به راحتی می‌توانید گربه، سگ، پرندگان، خرگوش و جوندگان خود را برای سفرهای داخلی یا خارجی با خود همراه کنید اما توجه داشته باشید که ورود و خروج آبزیان، خزندگان و سایر حیوانات ممنوع بوده و همچنین دارو، مکمل، خوراک و هر فرآورده‌ای با منشاء دامی به صورت همراه مسافر ممنوع است.

گواهی سلامت حیوان

هزینه صدور گواهی سلامت حیوانات

شرایط حیوان و نوع سفارش گواهی سلامت برای هر شهر یا کشوری متفاوت است به همین خاطر نمی‌توان برای صدور گواهی سلامت حیوانات، مبلغ دقیقی را بیان کرد. برای دریافت هزینه دقیق می‌توانید به بیمارستان های دامپزشکی مراجعه کنید تا از مشاوره تخصصی آن ها بهره مند شوید.

با رعایت تمامی موارد ذکرشده می‌توانید حیوان خود را به سفر ببرید اما این بدان معنی نیست که حیوان را در کابین هواپیما راه بدهند، برای این کار لازم است تا تاییدیه شرکت هواپیمایی را دریافت کرده و ضوابط بهداشتی را در هواپیما رعایت کنید تا با مشکل رو به رو نشوید. شاید از دیدگاه صاحبان حیوانات این قوانین سخت گیری محسوب شود ولی باید بدانید که نزدیک به 50 درصد بیماری‌ها از حیوانات به انسان‌ها انتقال پیدا می‌کند.

در صورت عدم رعایت قوانین، اجازه ورود و خروج صادر نخواهد شد، در بعضی از شرایط حتی اگر مجوز نیز صادر شود، بر اساس قوانین، حیوان مدت مشخصی را باید در قرنطینه سپری کند. بنابراین با رعایت قوانین و ضوابط بهداشتی، به خود و دیگران آسیبی وارد نشده و در رسیدن به جامعه‌ای سالم به یکدیگر کمک خواهیم کرد.

 

شماره تماس: 22384800
 
صفحه اینستاگرام: dr.taghipour.pethospital@

خانه تماسلوکیشنپرونده