بیماری های مشترک بین صاحبان و حیوانات خانگی :

بین انسان ها و حیوانات خانگی بیماری های مشترکی وجود دارد که تحت عنوان بیماری های زئونوز شناخته می شوند. این بیماری ها اگر مورد توجه قرار نگیرند و روش های پیشگیری از آن ها را بلد نباشید، ممکن است اتفاقات جبران ناپذیری برای خودتون و دیگر اعضای خانواده تان پیش بیاید. شما هر چقدر که حیوان خانگی تان را دوست داشته باشید، اما سلامت خودتان در اولویت قرار دارد، پس باید این بیماری های مشترک را بشناسید و برای پیشگیری از بروز آن ها و عدم ابتلا به آن ها، باید توصیه های بهداشتی را به خوبی انجام دهید.

عفونت کامپیلو باکتر : کامپیلو باکتر شایع ترین عامل اسهال است که می تواند از بچه گربه ها، توله سگ ها، اسب‌ ها، خرگوش‌ ها و پرندگان جوان به انسان ها منتقل شود. اسهال مهمترین نشانه ی بالینی این بیماری در انسان ها است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت کامل اصول بهداشتی، شستن کامل دست ها پس از دست زدن به حیوانات خانگی الزامی است. هیچ وقت حیوانی را که علایم بیماری بروز می دهد، در آغوش نگیرید.

عفونت کرم های لوله ای : کرم‌ های لوله ‌ای شایع‌ ترین انگل‌ های داخلی در گربه‌ ها به شمار می روند که سالانه چند هزار کودک را در سراسر جهان آلوده می کنند. این بیماری گربه بسیار خطرناک هستند که ممکن است باعث نابینایی در انسان ها شوند. درد شکمی، مدفوع خونی، سرفه و تنگی نفس از دیگر علایمی است که در افراد بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستن کامل دست ها با آب و صابون پس از دست زدن به گربه ها، رعایت کامل اصول بهداشتی، انگل تراپی منظم و دوره ای حیوانات خانگی الزامی است. اجازه ندهید که حیوان خانگی تان به بیرون از خانه دسترسی داشته باشد یا با حیوانات وحشی در ارتباط باشد.

خراش گربه یا چنگ گربه : خراش گربه از جمله بیماری ‌هایی است که از گربه ها به انسان ها منتقل می شوند. تورم غدد لنفاوی، سر درد، درد مفاصل، خستگی، تب، درد زیاد در ناحیه خراش و اختلالات پوستی از جمله علایمی است که در انسان های مبتلا به خراش گربه بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، کوتاه کردن ناخن گربه ها و بازی نکردن با گربه های خشن و پر خاشگر الزامی است. اجازه ندهید که گربه ها زخم های پوستی شما را لیس بزنند.

هاری : این بیماری ویروسی بسیار کشنده و خطرناک است که معمولا از طریق گاز گرفتن و از حیواناتی از قبیل سگ، گربه، روباه، موش و گرگ به انسان منتقل شود. ناراحتی، سر درد، توهم، خارش شدید در محل گزیدگی، اضطراب، سرگیجه و ضعف از جمله علایمی است است که در انسان های مبتلا بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، واکسیناسیون حیوانات خانگی علیه این بیماری، عدم ارتباط برقرار کردن با حیوانات بی سرپرست و یا وحشی الزامی است. اجازه ندهید که حیوان خانگی تان با حیوانات بی سرپرست و یا وحشی ارتباط برقرار کند.

سالمونلوز : عامل این بیماری بیشتر خزندگان و پرندگان را درگیر می کند که می تواند به انسان ها نیز منتقل شود. درد شکمی، استفراغ، حالت تهوع، سر درد و تب از جمله علایمی است که در انسان های آلوده بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستن کامل دست ها با آب و صابون پس از دست زدن به حیوانات خانگی و رعایت کامل اصول بهداشتی الزامی است.

توکسوپلاسموز : این بیماری انگلی معمولا از گربه ‌ها به انسان منتقل می ‌شود که ممکن است مشکلات جدی برای افراد باردار و کودکان به وجود بیاورد. این بیماری در انسان ها اغلب تحت بالینی (بدون بروز علایم بالینی) است و برخی اوقات ممکن است که با بیماری آنفولانزا اشتباه گرفته شود. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستن کامل دست ها پس از تماس با حیوان خانگی، انگل تراپی دوره ای و منظم حیوانات خانگی الزامی است. به زنان باردار اجازه ندهید که جعبه بستر گربه ها را تمیز کنند. به حیوان خانگی تان اجازه ندهید که به محیط های آلوده یا بیرون از خانه دسترسی پیدا کنند.

عفونت قارچی : عفونت قارچی حیوانات از جمله بیماری هایی است که به شدت واگیر دار است و می‌تواند از حیوانات خانگی به انسان منتقل شود. قرمزی پوست و تشکیل دانه‌ های دایره ‌ای بر روی پوست از جمله علایمی است که در انسان ها بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رختخواب هایتان را هر ماه 2-1 بار بشویید، پتو های غیر قابل استفاده را دور بیاندازید و هرگز اجازه ندهید که حیوان خانگی تان بر روی تخت خواب شما بیاید.

عفونت کرم های نواری : این نوع عفونت در کودکان بیشتر بروز پیدا می کند، زیرا به ندرت اصول بهداشتی را رعایت می کنند و پس از دست زدن به حیوانات و بازی کردن با آن ها، دست هایشان را نمی شویند. قطعات برنج مانند در مدفوع از شایع ترین علامت این بیماری در انسان ها به شمار می رود. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، قبل از غذا خوردن، دست هایتان را حتما با آب و صابون بشویید. رعایت کامل اصول بهداشتی و انگل تراپی منظم و دوره ای حیوانات خانگی نیز برای پیشگیری از بروز بیماری ضروری هستند.

عفونت کرم های هوک : تخم‌ این کرم ها از طریق مدفوع سگ ها دفع می‌ شود که می تواند از طریق پوست نیز وارد بدن انسان ها شود. کاهش اشتها، درد شکمی، سرفه، خس خس و کم خونی از جمله علایمی است که در انسان های مبتلا بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، انگل تراپی دوره ای و منظم حیوانات خانگی، رعایت کامل اصول بهداشتی و دور انداختن منظم مدفوع حیوانات خانگی الزامی است. همچنین بدون کفش و با پای برهنه در بیرون از محیط خانه قدم نزنید.

لیشمانیوز جلدی یا سالک : این بیماری انگلی، پوست را درگیر می کند که می تواند از سگ ها و جوندگان به انسان منتقل شود. برجستگی های کوچک پوستی، زخم و جراحات پوستی از علایم شایع این بیماری در انسان ها به شمار می روند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، انگل تراپی منظم و دوره ای حیوانات خانگی و حذف انگل های خارجی از جمله پشه ها از محیط الزامی است.

توکسوکاریازیس : این بیماری انگلی توسط برخی از کرم‌ های گرد و در سگ ها و گربه ها بروز پیدا می کند و به انسان ها نیز قابل انتقال هستند. کوری، تب، سر درد، سرفه، درد یا ناراحتی معده، آسم یا پنومونی از جمله علایمی هستند که در افراد مبتلا به توکسوکاریازیس بروز پیدا می کند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، دادن قرص های ضد انگل به حیوانات خانگی، رعایت کامل اصول بهداشتی و شستن کامل دست ها قبل غذا خوردن و یا پس از دست زدن به حیوانات الزامی است.

کیست هیداتیک : کیست هیداتیک یک بیماری انگلی است که در سگ ها بروز پیدا می کند و می تواند به انسان ها نیز منتقل شود و با علایم بیماری در آن ها همراه باشد. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، دادن دارو های ضد انگل به سگ ها، شستن کامل دست ها قبل از غذا خوردن، استفاده از دستکش طی تمیز کردن بستر یا دور انداختن مدفوع و شست و شوی کامل سبزیجات قبل از مصرف الزامی است.